Detaylar ve Fiyatlar için lütfen iletişime geçin
ÖZEL hastanelerin vatandaştan yüzde 90 oranında aldığı ilave fark ücretinin yüzde 200’e kadar çıkacak olması, tamamlayıcı sağlık sigortasını yeniden gündeme getirdi.
Bir süredir üzerinde konuşulan ve bazı sigorta şirketlerinin geçtiğimiz aylarda başlattığı tamamlayıcı sağlık sigortası, özel hastanelere ödenen fark ücretinin artması ile birlikte ihtiyaç haline gelecek. 2012’de çıkan bir düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı olup, özel sağlık sigortası da bulunanların, tedavi giderlerinin belli kısmını SGK’ya fatura edebileceklerine imkan tanınmasıyla, tamamlayıcı sağlık sigortası da başladı. İlk adımı ise Mapfre Genel Sigorta attı ve SGK’lıların özel hastanelerde fark ödemeden tedavi olmalarına imkan tanıdı.
Geçtiğimiz günlerde ise Axa Sigorta da sağlık hizmetlerini SGK anlaşmalı özel hastanelerden almayı tercih edenler için tamamlayıcı sigorta uygulamasını geçti. Axa, ödenecek fark ücretini, hiçbir prosedür olmadan yüzde 100 karşılayacak.
TUTUNACAĞIMIZ TEK DAL
Ancak sağlık alanındaki kuruluşların, uygulamanın içeriği hakkında aralarında tam olarak anlaşamamaları nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortası da istendiği gibi gelişemedi. Özel hastanelerin alacakları fark ücretinin yüzde 200’e kadar çıkacak olması ise tamamlayıcı sağlık sigortasını ilgiyi artıracak. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, tamamlayıcı sağlık sigortasının Türkiye’nin sağlık kalitesine ulaşmanın tek yolu olduğunu belirterek, “Hem sağlık sektörünün hem de halkın ileride tek tutunacağı daldır” dedi.
Reşat Bahat, yüzde 200 fark ücretinin Bakanlar Kurulu’nun yetkisinde olduğunu ve biran önce çıkmasını istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Tamamlayıcı sağlık, Türkiye’nin sağlık kalitesine ulaşmasının tek yoludur. Bu sayede sağlık yatırımcıları daha nitelikli cihazlar alacak, vatandaş da daha kaliteli hizmete ulaşacakbilecek. Aynı zamanda da sosyal güvenlik, tek ödeyici olmaktan çıkacak. Tamamlayıcı sigortası, hem sektörün hem de vatandaşın ileride belki de tutunacağı tek daldır.”
AVRUPA’DA ZORUNLU
Reşat Bahat, alınacak fark ücretinin yüzde 200’e çıkması ile birlikte tamamlayıcı sağlık sigortasında da ciddi artış olacağına değinerek, sağlık kuruluşlarının kalitesi yükseleceği, fiyatlarında da belli artış olacağı için vatandaşın, kendisine sigorta yaptıracağını kaydetti. Bahat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’da birçok ülkede tamamlayıcı sağlık sigortası zorunlu. Tamamlayıcı sigortayı ödeyebilecek olanı devlet neden fonlasın? Gelir seviyesi düşük olanı elbette devlet fonlayacak. Durumu iyi olan vatandaşlar ise sağlık sigortasını kendileri yaptırsın. Devlet hastanelerine giderlerse de yine bedel ödemesinler ama özel hastaneye geldiklerinde sigortayı kullansınlar. Tamamlayıcı sigorta beraberinde çifte denetimi de getirecek. .”
Yatarak tedavi teminatı kapsamına cerrahi/girişimsel ve medikal
tedaviler, küçük cerrahi müdahaleler, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz,
hastane oda, yoğun bakım, refakat giderleri, yapay uzuv, organ ve
doku nakilleri limitsiz ve sigortalı katılımı olmaksızın dahil edilmiştir.
Ayakta tedavi teminatı kapsamında bir poliçe süresince 7 defa
doktor muayenesi ve buna bağlı olarak yapılması istenen tetkikler
(röntgen, görüntüleme, laboratuvar, tahlil, ileri tanı yöntemleri,
fizik tedavi ve rehabilitasyon) karşılanır.
Kimler Yüzde 100 Sağlık Sigortası satın alabilir?
SGK tarafından kapsama alınan ve SGK sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı
olan kişiler bu üründen yararlanabilir. Yüzde 100 Sağlık Sigorta poliçesi
55 yaşa kadar (55 yaş dahil) satın alınabilir. Poliçe yenileme yaş limiti 70’tir.
Yatarak ve ayakta tedavi teminatlarına ek olarak alınabilen doğum teminatı limitsizdir.
Doğum Teminatı, poliçe başlangıcından 6 ay
sonra gerçekleşen gebelikler için geçerlidir. Doğum rutin kontrolleri ayakta tedavi şartlarında karşılanır.
1- Cerrahi Acil Tedaviler "Cerrahi/Girişimsel Tedaviler" teminatı içerisinde değerlendirilir.
2- Medikal Acil Tedaviler "Medikal Tedaviler" teminatı içerisinde değerlendirilir.
3- Özellikli tıbbi malzemeler için kurum anlaşmaları ile düzenlenen katılım oranına göre
şirketin üstleneceği maksimum tutar 5.000 TL’dir.
4- Ayakta Tedavi Teminatı tek başına alınamaz.
5- Ayakta tedavi teminatında bulunan 7 defa doktor muayenesine bağlı olarak
uygulanacak tetkikler (röntgen, görüntüleme, laboratuvar, tahlil, ileri tanı yöntemleri,
fizik tedavi ve rehabilitasyon) yine aynı muayene limiti içinden karşılanacaktır.
6- Doğum Teminatı için Yatarak Tedavi + Ayakta Tedavi Teminatının alınması gereklidir.